nandoonline concert photography
nandoonline concert photographyvisitors: 893937
admin

VNV Nation
Oct 16. 2009, Effenaar
press fullscreen button inside the slideshow for full screen

VNV Nation speelt alsof Tomorrow Never Comes

Het begon rustig, op vrijdag 16 oktober, de dag dat VNV-Nation na 2 jaar weer eens de Effenaar aandeed. Het Canadese Ayria mocht de avond openen en deed dat op een luchtige manier met een lekker in het gehoor liggende electro-industrial sound. Zangeres Jennifer Parken is aangenaam om naar te kijken, maar ze weet het publiek nog niet echt in beweging te krijgen. Aangevuld met niets meer dan een elektrische drum is het allemaal wat karig te noemen. Pas als het laatste nummer ingezet wordt, weet Ayria het publiek was los te krijgen.

Met Straftanz uit Duitsland wordt de rauwe industrial ingezet die heel wat voller klinkt en waar het publiek duidelijk op zit te wachten. De zanger loopt heel wat heen en weer en rond het podium en heeft het duidelijk goed naar zijn zin. De show wordt nog aangevuld met twee vaandel zwaaiers die enthousiast met hun vlaggen over de hoofden van het publiek zwaaien. Straftanz heeft het publiek goed opgewarmd en iedereen lijkt klaar te zijn voor VNV-Nation.

De regels voor fotografen was streng, deze avond. Niet meer dan drie nummers, en ook echt niet meer, was de boodschap. Daar houd ik me dan ook netjes aan, maar het is frustrerend als juist na de eerste drie nummers het licht pas de moeite waard wordt. Elk nadeel heeft ook een voordeel; ik kon ongestoord genieten van het optreden.

Een batterij van lampen op de achtergrond toont de letters V-N-V. Achter de keyboards en de drum staat de bandleden verborgen. Alleen drummer Mark Jackson weet aandacht te trekken met zijn indrukwekkend gedrum. Pas wanneer Ronan Harris het podium betreedt stijgt er een oorverdovend applaus uit het publiek op.

Tussen de anekdotes passeren nummers als ‘Tomorrow Never Comes’, ‘Darkangel’, ‘Chrome’ en ‘Illusion’ de revue. Tot vermaak van Ronin blijkt een aantal bezoekers echt helemaal hun dak uit te gaan. Hij krijgt tot zijn grote verbazing klompen aangereikt en blijkt helemaal in zijn nopjes als hij ze mag hebben.

Het feest van VNV-Nation lijkt geen einde te hebben. Na de toegift met de nummers ‘Standing’ en ‘Epicentre’ komen Ronan en de ander bandleden tot tweemaal toe terug. De derde toegift eindigt indrukwekkend met ‘Perpetual’ waarbij de zaal uit volle borst tot het bittere eind meezingt: “ Let there be, let there always be never ending light.”

InformationLine up

VNV Nation

Oct 16. 2009
Effenaar, Eindhoven
www.flickr.com/nandoonline

http://www.vnvnation.com
 

All available shows of VNV Nation:

Jul 30. 2011Tivoli Oude Gracht
Oct 16. 2009Effenaar

VNV Nation

Straftanz

Ayria

back to previous page


 

All pictures are copyrighted and may not be published without permission.For use please contact Nando Harmsen by filling out the form on the contact page.


Agenda