nandoonline concert photography
nandoonline concert photographyvisitors: 781426
admin

Emilie Autumn
Mar 01. 2010, Effenaar
press fullscreen button inside the slideshow for full screen

Een sprankelende show van Emilie Autumn

Vorig jaar stond Emilie Autumn gepland voor het Summer Darkness festival in Utrecht. Dit optreden ging toen tot teleurstelling van velen niet door. Nu, een half jaar later is ze terug in Nederland. Het moet het enige club optreden in ons land worden, wat voldoende moet zijn voor de grote zaal van de Effenaar.

Begin februari werd Emilie Autumn geveld door een luchtweginfectie waardoor er een aantal optredens in het oosten van Europa niet door konden gaan. Gelukkig is ze weer opgeknapt en was er geen gevaar voor het optreden in Eindhoven.

Wanneer de deuren van de zaal om half acht open gaan, kunnen de fans eindelijk binnen. Sommigen stonden er al vanaf zes uur om er maar zeker van te zijn een plaats vooraan te krijgen. Door de strenge controle duurt het echter tot ruim half negen voordat iedereen binnen is. Gelukkig voor de laatsten in rij is besloten om de show een half uur uit te stellen. Wel zo aardig.

Zoals we van haar gewend zijn was ook hier het podium sfeervol aangekleed met een keur aan rekwisieten van haar Asylum Tour waardoor het een oogstrelend Victoriaans theekransjes uiterlijk heeft gekregen. Wie al eens een optreden van Emilie Autumn en haar Bloody Crumpets heeft gezien weet wat er komen gaat. Thee en biscuits gaan rond, vuur wordt gegeten en het podium is een plek voor bijna twee uur rat en muis spel. De kleurrijke kledij en het theatrale optreden van haar Bloody Crumpets, waaronder de bevallige Aprella en de stoute Veronica Varlow, doet bijna vergeten dat het hier om een muzikaal optreden gaat. De dames op het podium flirten met elkaar en de meisjes in de zaal en ze doen er alles aan om er een seksueel tintje aan te geven. Op de website werd al aangegeven dat iedereen jonger dan veertien door een ouder begeleid moest worden. Wellicht dat die onwetende ouder van de jonge bezoekers geschokt toekijkt bij de insinuaties van de schaars geklede typetjes op het podium terwijl de jonge bezoekers even hard mee kreunen bij de opbiechtingen van Veronica.

Tussen de bedrijven door wordt er ook nog door Emilie gezongen. Veel moeite doet ze er niet voor, behalve om er veel emotie in door te laten klinken waardoor het te vaak het doel voorbij schiet. Ze brengt nog even haar luchtweginfectie ter sprake met het verzoek aan de bezoekers om in te springen als ze stopt met zingen, wat niet gebeurt. Nummers van haar album ‘Opheliac’ en EP ‘4 o’Clock’ passeren de revu; ‘The Art of Suicide’, ‘Misery Loves Company’ en ‘Thank God I’m Pretty.’ Het publiek, waarvan er menig uitziet als een Emilie Autumn, vindt het allemaal prachtig en er wordt volop meegezongen en gegild bij het spel dat zich op het podium ontvouwt. Het is al snel duidelijk dat dit jonge publiek ook precies de doelgroep is en tijdens de zogenaamde ratgame mogen twee jonge meisjes uit het publiek met Veronica zoenen – onder nadrukkelijke voorwaarde dat ze achttien zijn of ouder.

Dat Emilie een conservatorium achtergrond heeft laat ze nog even zien door een lange rauwe solopartij op haar viool. Maar eerlijk is eerlijk; er klinken stiekem wel wat valse noten tussendoor.

Als na twee uur de show eindigt staan er buiten de zaal ouders (on)geduldig wachten op hun kroost. Er klinken tevreden geluiden en ik kan dat wel beamen; het was een leuke afwisselende show die de volle twee uur heeft kunnen boeien. Dat het zingen op de tweede plaats kwam is niet eens zo erg. Soms wil het oog ook wel wat.

InformationLine up

Emilie Autumn

Mar 01. 2010
Effenaar, Eindhoven
www.flickr.com/nandoonline
review (extern)

http://www.emilieautumn.com
 

All available shows of Emilie Autumn:

Aug 27. 2013Dynamo
Mar 01. 2010Effenaar
Oct 31. 2008Tivoli Oude Gracht
Apr 25. 2008Effenaar

Emilie Autumn

back to previous page


 

All pictures are copyrighted and may not be published without permission.For use please contact Nando Harmsen by filling out the form on the contact page.


Agenda