nandoonline concert photography
nandoonline concert photographyvisitors: 893954
admin

Wolves in the Throne Room
May 28. 2010, Lakei
press fullscreen button inside the slideshow for full screen

Wolves in the Throne Room bezoeken Helmond

Het was heel toevallig dat ik in het regionale krantje van Helmond las dat Wolves in the Throne Room (WITTR) in Lakei optrad. Hoewel de tijd krap was, er veel op de vrijdag gepland was, kon ik het optreden van WITTR nčt halen. Helaas betekende het wel dat ik het voorprogramma Izah zou missen. Vijf minuten voor de start van het optreden wandelde ik hijgend van het flink doorfietsen de donkere zaal van Lakei binnen.

Optredens van WITTR duren niet lang. Dat herinnerde ik me nog van de W2 vorig jaar waar de band heel wat indruk op me achterliet. Was het podium toen nog bedekt met een mist van rook en blauw licht, zo was dit keer een deel van het woud uit Olympia, Washington meegenomen. Een kluit wortels, waar tarotkaarten in staken, banners en verschillende kaarsjes beheersten het podium. Dat was ook ongeveer het enige licht dat er in de duisternis van de zaal te vinden was. Daar overheen wisten de drie leden (geen vier zoals destijds in de W2) de muur van geluid te leggen die zo kenmerkend voor deze band is. Het is de sfeer van duistere wouden en geheimzinnige bossen die verborgen ligt in het massieve geluid dat ze brengen.

Na een krap een uur spelen, waar enkele nummers van hun laatste cd ‘Black Cascade’ in terug te vinden waren, vertrokken de leden net zo stilletjes als ze opgekomen waren, zonder enige woorden of toegift. Ondanks dat weet WITTR wederom een indrukwekkende sfeer neer te zetten, die – laat ik eerlijk zijn – best wat langer had mogen duren.

WITTR zal nog een aantal optredens in Europa brengen, waarna ze weer terug keren naar het hutje waar ze wonen, ergens in de wouden rond Olympia.

InformationLine up

Wolves in the Throne Room

May 28. 2010
Lakei, Helmond
www.flickr.com/nandoonline
review (extern)

http://www.wittr.com
 

All available shows of Wolves in the Throne Room:

May 28. 2010Lakei
Feb 20. 2009W2

Wolves in the Throne Room

back to previous page


 

All pictures are copyrighted and may not be published without permission.For use please contact Nando Harmsen by filling out the form on the contact page.


Agenda