nandoonline concert photography
nandoonline concert photographyvisitors: 894341
admin

Anneke van Giersbergen
May 16. 2009, Bosuil
press fullscreen button inside the slideshow for full screen

Knus optreden van Agua de Annique in de Bosuil

Het optreden van Anneke van Giersbergen met Agua de Annique in de Bosuil is een van de laatste semi akoestische optredens die ze geeft voordat ze de studio induikt voor de opnames van haar nieuwe album. Als gast trad Niels Geusebroek van de band Silkstone op, die ook op haar laatste album ‘Pure Air’ zijn opwachting heeft gemaakt. Voordat het zover was, mocht de singer/songwriter Arthur Adam zijn kunsten op het podium van de Bosuil vertonen.

Arthur Adam is iemand waarvan ik nog niet eerder gehoord had. Deze duidelijk getalenteerde man blijkt eerder het nationale Dutch Delight event gewonnen te hebben. Deze maand is de release van zijn eerste single ‘Happy Hangover’, waarover hij op het podium vol trots vertelt. Hij voorziet zelfs uitgebreid uitgezonden te worden op MTV.

Kletsen doet deze man volop. Zijn nummers worden aan elkaar gepraat met allerhande uitleg erover. Zo leren we onder andere dat hij February niet kan uitspreken en daarom maar het maandnummer heeft gebruikt. Af en toe lijkt het dat het hem aan inspiratie heeft ontbroken als een heel couplet uit niets meer bestaat dan een fantasieloos ‘papapapapa’. Wellicht hoort het bij het genre?

Een goede stem en lange adem heeft Arthur Adam volop. Hij blijft er echter ook continu mee spelen. Zoveel zelfs, dat het meer een vertoning van kunsten is dan iets anders. Met alleen een gitaar en zijn zangspel klinkt het geheel wat kaal.

Anneke is Anneke op het podium; gezellig en leuk. Ze speelt met plezier en kletst over van alles en nog wat. Er is veel interactie tussen het publiek en Anneke. We komen veel te weten over het schrijven van liedjes, de herrie van de AC/DC coverband die aangrenzend aan het repeteren is, en de aanschaf van de verschrikkelijk dure microfoon standaard waar Anneke zo blij mee is. ‘Maar ik heb ‘m,’ zegt ze tevreden.

Het optreden wordt geopend met ‘My Girl’ en ‘Yalin’. Niels Geusebroek komt daarna het podium even op voor het nummer ‘Beautiful One’. Als hij een tweede keer terug komt voor het duet ‘What’s the Reason’ gaat het even mis; Niels is de kluts kwijt en vergeet zijn tekst. ‘Dat is me in de zes jaar dat ik dit speel nog nooit voorgekomen,’ roept hij. Samen pikken ze de draad weer op en maken het nummer af. Anneke weet hem zover te krijgen dat hij aansluitend nog een nummer solo speelt.

Naast dit duet bevat de setlist nummers zoals ‘Day After Yesterday’, ‘Sunken Soldiers Ball’ en ‘Somewhere’, dit keer zonder Sharon den Adel van Within Temptation omdat die zwanger thuis zit. ‘Alweer?’ wordt er gekscherend vanuit het publiek geroepen.

Er wordt tijdens dit intieme maar vooral gezellige optreden veel gelachen. Anneke sluit af met de cover ‘The Power Of Love’ van Franke Goes To Hollywood waarbij opvallend is hoe Niels gebiologeerd toe staat te kijken. Hij is duidelijk onder de indruk. Maar wees eerlijk; dat zijn we allemaal?

InformationLine up

Anneke van Giersbergen

May 16. 2009
Bosuil, Weert
www.flickr.com/nandoonline

http://www.annekevangiersbergen.com
 

All available shows of Anneke van Giersbergen:

Feb 07. 2014Nieuwe Nor
Mar 01. 2012Effenaar
Feb 26. 2010Perron 55
Nov 15. 2009Effenaar
May 16. 2009Bosuil
Oct 17. 2008Effenaar

Anneke van Giersbergen

back to previous page


 

All pictures are copyrighted and may not be published without permission.For use please contact Nando Harmsen by filling out the form on the contact page.


Agenda